Sanatate

Abstinența sexuală – supliciu sau frustrare? (III)

Dr. Dan Florin VOICU, medic primar veterinar

Uneori, mai ales dacă se intervine prin castrare la o vârstă mai înaintată, putem avea surpriza ca aceste manifestări neplăcute să se mențină o perioadă destul de lungă și după castrare. Ele vor dispărea, totuși, după un anumit timp. Adesea sunt întrebat „Înainte de a-l castra n-ar fi bine și pentru el, săracul, să-l duc o dată la pisică?”

Citește tot articolul
Sanatate

Abstinența sexuală – supliciu sau frustrare? (I)

Dr. Dan Florin VOICU, medic primar veterinar

Un subiect destul de puțin dezvoltat în lucrările de specialitate, dar de care mulți proprietari de pisici sunt interesați, este acela al abstinenței sexuale la ambele sexe. Să nu uităm aici și implicarea factorului uman, de fapt singurul responsabil de un asemenea “neajuns” în lumea pisicească, în privarea de libertate a pisicilor, omul fiind de fapt cel care hotărăște indirect soarta prietenului său patruped, pisica.

Citește tot articolul
Comportament

ROLUL MIROSULUI în comportamentul teritorial al pisicilor (II)

Pisicile au glande specifice de-a lungul cozii, pe fiecare parte laterală a frunții, pe buze, bărbie și pe pernițele lăbuțelor din față. Ele folosesc aceste glande pentru a-și marca teritoriul. Ori de câte ori pisica dumneavoastră trece pe lângă frigider sau pe lângă canapea și se freacă de ele, ea spune de fapt: „Acest obiect îmi aparține. Locul lui este aici.”

Citește tot articolul
Comportament

ROLUL MIROSULUI în comportamentul teritorial al pisicilor (I)

V-a trecut vreodată prin minte gândul că pisicile dumneavoastră sunt nevrotice? V-ați întrebat însă dacă există posibilitatea ca dumneavoastră să fiți cel care își pierde mințile și că pisica este cea normală? De ce ne fac asta? Le iubim, de fapt le idolatrizăm, și totuși ne trezim din când în când cu o mică băltuță în pantofi, pe pernă, în cadă… Când ajungem acasă cu 15 minute întârziere, protestează că cina nu a fost servită la timp.

Citește tot articolul
Rase

AMERICAN WIREHAIR – Afecțiune la superlativ (III)

Standard
American Wirehair a apărut în urma unei mutații spontane. Blana, care nu este numai elastică și densă, ci și aspră la atingere, distinge exemplarele Wirehair de toate celelalte rase. Trăsăturile esențiale ale acestor pisici sunt dinamismul, agilitatea și interesul față de mediul în care trăiesc.

Citește tot articolul
Rase

AMERICAN WIREHAIR – Afecțiune la superlativ (II)

Descriere
Aspectul blănii este caracteristica ce distinge American Wirehair de toate celelalte rase. Așa cum există multe varietăți de blană la pisicile Persane și Exotice, așa apar și multe diferențe în rândul exemplarelor Wirehair. Deoarece avem de-a face cu o mutație dominantă, aproximativ jumătate dintre pui vor avea blana sârmoasă la naștere.

Citește tot articolul
Rase

AMERICAN WIREHAIR – Afecțiune la superlativ (I)

Origine și istoric
American Wirehair, este, după cum sugerează și numele, pur americană și se constituie în a treia rasă din trinitatea americană originală, care mai include American Shorțair și Maine Coon. Cu trecerea timpului, America a mai adăugat la această listă superbul produs al unei alte mutații, și anume American Curl.

Citește tot articolul
Curiozitati

Pisica din gândurile bărbaților (II)

Dar ce poate reprezenta un om căruia îi lipsește căldura sufletească, un om care nu se poate bucura de cele mai sincere și mai simple sentimente? Pentru că o pisică se dezvăluie exact în acest mod, ca un amalgam de sentimente, sălbăticie și rafinament în același timp.

Citește tot articolul
Curiozitati

Pisica din gândurile bărbaților (I)

Ce poate însemna o micuță creatură care nu se aseamănă cu nici un alt animal domestic, și care, mai presus de toate, sfidează omul, îi înfruntă puterea, și nu i se supune? În mintea oamenilor, pisica reprezintă un simbol prin intermediul căruia, de nenumărate ori, a fost venerată sau condamnată. Pentru unii bărbați, pisica a fost asociată total nejustificat cu perfidia, viclenia și superficialitatea.

Citește tot articolul