Slide background

Journal of The Faculty of
Political and Administrative Sciences

INDEXATĂ ÎN BAZE DE DATE INTERNAȚIONALE (BDI)

ARTICOLELE DIN ACEASTĂ REVISTĂ SUNT RECUNOSCUTE DE MINISTERUL EDUCAȚIEI PUBLICE DIN ITALIA

Polis – Revistă de științe politice

Nașterea și evoluția revistei Polis

Înființată în 1994, în cadrul IMAS, Revista Polis a devenit, în foarte scurt timp, o importantă tribună de exprimare a specialiștilor în teorie și știință politică din spațiul românesc și european. Într-o epocă în care formarea comunității politologice din România posttotalitară se afla la punctul de start, Polis a reușit să se impună atât prin contribuțiile specialiștilor români, cât și, mai ales, prin traducerea unor importanți autori contemporani din domeniul științelor politice.

În prezent, Polis funcționează sub egida Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași, fiind deschisă tuturor celor interesați de aspectele normative și empirice ale politicului.

Misiunea și viziunea revistei Polis

Revista Polis susține și publică reflecțiile și cercetările al căror scop este cel de a analiza, investiga, interpreta și explica cele mai importante tendințe ale politicii contemporane.

Revista își propune să sprijine demersurile științifice ale specialiștilor din sfera științelor politice și a științelor socio-umane în general. Scopul este acela de a construi un spațiu deschis dezbaterilor pe subiecte de interes pentru societatea românească. Acest demers respectă toate normele academice naționale și internaționale,

Revista este editată în format print și în versiune on-line. În paginile sale sunt publicate studii, recenzii și dezbateri din domeniul teoriei politice și empirice, ca și din cel propriu analizei ideologice. De asemenea, editorii încurajează publicarea studiilor referitoare la problematica specifică istoriei ideilor politice și filosofiei politice.

Revista este indexata

Politica de acces a revistei

Revista POLIS asigură accesul liber tuturor categoriilor de cititori interesați de subiectele abordate în paginile sale. Revista nu percepe nici un fel de taxă de acces la arhiva sa electronică și nici un fel de taxă de publicare pentru autori.

Revista POLIS utilizează Licenţa Atribuire 4.0 Internațional Creative Commons.

Emisiunea Dezbaterile POLIS+ de astazi, 29 decembrie 2022:
Lansarea cărții „Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale”, coordonată de Sorin BOCANCEA.
Prezintă: Prof. univ. dr. Doru TOMPEA
Moderator: Lect. Univ. dr. Georgeta CONDUR

PARTENERI