elixir.ro
Home Login Contact

Ultimele articole adaugate:


Secretele matricei numerologice: o privire mai atenta asupra numerologiei

Ai fost vreodata intrigat de semnificatia numerelor in viata ta? Te-ai intrebat vreodata daca in data ta de nastere sau in numele tau de nastere exista mai mult decat se vede? Daca da, atunci s-ar putea sa fi interesat de lumea fascinanta a numerologiei - o practica care foloseste teoria si simbolismul numerelor pentru a explora diferite aspecte ale existentei umane.

In centrul numerologiei se afla matricea numerologica, un sistem care atribuie calitati spirituale, emotionale si psihologice diferitelor numere. Analizand vibratiile si energiile anumitor numere, practicantii numerologiei pot obtine informatii despre punctele forte, slabiciunile si destinul unei persoane.

Una dintre componentele esentiale ale matricei numerologice este calculul numerologic, care implica reducerea numerelor la o singura cifra (sau un numar principal) pentru a dezvalui adevarata lor esenta. De exemplu, daca v-ati nascut pe 1 ianuarie 1990, data nasterii dvs. poate fi redusa la numarul 3 (1+1+1+9+9+0=21 si 2+1=3). In mod similar, literele numelui tau pot fi convertite in numere folosind o diagrama numerica si apoi adunate pentru a obtine numarul sufletului tau, numarul expresiei si alti indicatori numerologici.

Deci, ce ne poate spune numerologia despre noi insine si despre viata noastra? I ...

CITESTE TOT

Ingrijirea tenului gras

Pentru îngrijirea TENULUI GRAS se recomanda plante cu continut de tanin precum si plante cu uleiuri volatile. Dintre acestea:

Florile de musetel - folosindu-se de aceasta data 2 linguri de flori la o cana cu apa prin procedeul baii de abur cu infuzia plantelor în apa fierbinte.

Florile de podbal - se folosesc prin aplicarea timp de 10-15 minute a unei comprese calde, realizata din o lingura de flori la 100 ml apa. Atât musetelul cât si podbalul îsi gasesc întrebuintari si în cazul tenurilor ridate prin comprese cu infuzie preparate identic.

Frunzele de nuc - se folosesc prin aplicarea unei comprese cu infuzie timp de 10-15 minute, formata din amestecarea a 4 linguri de frunze la o cana cu apa.

Frunzele de menta - se folosesc pentru lotionari cu infuzie din 50g frunze la 1 litru de apa.

Radacina de brusture - se foloseste prin aplicarea compresei preparata din 1 lingura de radacini la o cana cu apa.

Din amestecul musetelului cu levantica, coada racului si rachitan în combinatie cu amidon, miere sau galbenus de ou si putina apa calda se poate obtine o masca deosebit de utila în întretinerea tenului gras.

...
CITESTE TOT

Spatiul hiperborean un taram paradisiac de dincolo de Boreas

Polus Geticus, Axis Boreis, denumiri asociate tinutului hyperborean definesc foarte clar notiunea de centru, ca pol spiritual gen "Centrul Lumii", "Macaron nesoi", "Isulele fericitilor" - "acolo unde cerul poate comunica cu pamantul" (Mircea Eliade - Istoria religiilor) si care au intotdeauna o reprezentare mitico-geografica, cosmica si telurica totodata gen Shambala, Eden, Pong-Lai, Gradina lui Ghilgames etc.

Dupa Pindar "nimeni, nici pe pamant nici pe mare nu putea descoperi calea minunata care duce catre jocurile Hiperboreenilor" (Pyth. X.29). Altfel spus, tara si locuitorii ei aici apartineau unei geografii mitice. Ei sunt o semintie sfanta scutita de boli si batranete, caci tot Pindar afirma despre Hiperboreeni ca "pot sa traiasca 1000 de ani, ei nu cunosc nici munca nici luptele si isi petrec vrmea dansand din lira si flaut". Dupa Eliade este vorba despre un loc paradisiac comparabil cu insulele fericitilor unde se duceau sufletele eroilor.

!ad!

Este vorba deci despre un taram bidimensional, unul geographic (vezi relatarile anticilor din izvoare istoric), si unul mitologic care tine de un taram paradisiac "de dincolo de Boreas" dupa mitul Delfic. Taramul geographic este aici o poarta spre cel mitic (Apollo era numit zeul portii, la grecii clasici tocmai pentru ca "favoriza" trecerea in lumea de dincolo.) cum spre exemplu avem edenul biblic cu re ...

CITESTE TOT

Mai multe articole:

img/articole/small-Shamadi.jpg
img/articole/small-Harismaticii.jpg
img/articole/small-In-cautarea-viziunii.jpg
img/articole/small-Medicina-populara-romaneasca.jpg
img/articole/small-isihasmul-extazul-mistic.jpg
img/articole/small-Cum-influentam-visele.jpg
img/articole/small-Visul-si-evolutia-spirituala.jpeg
img/articole/small-Stalpnicii.jpg
img/articole/small-Stalpii-in-Coran.jpg
img/articole/small-Zen.jpg
img/articole/small-Talmudul.jpg
img/articole/small-Casele.JPG
img/articole/small-entuziasm-povestioara-cu-talc.jpg
img/articole/small-numerologie-polaritatea-numerelor.jpg
img/articole/small-Secrete-naturiste.jpg
img/articole/small-Fiziologia-postului.jpg
img/articole/small-Retete-vegetariene.jpg
img/articole/small-Consultanta.jpg
img/articole/small-Natura-sacra.jpg
img/articole/small-Studiul-scripturilor.jpg