elixir.ro
Home Login Contact

Ultimele articole adaugate:


Secretele matricei numerologice: o privire mai atenta asupra numerologiei

Ai fost vreodata intrigat de semnificatia numerelor in viata ta? Te-ai intrebat vreodata daca in data ta de nastere sau in numele tau de nastere exista mai mult decat se vede? Daca da, atunci s-ar putea sa fi interesat de lumea fascinanta a numerologiei - o practica care foloseste teoria si simbolismul numerelor pentru a explora diferite aspecte ale existentei umane.

In centrul numerologiei se afla matricea numerologica, un sistem care atribuie calitati spirituale, emotionale si psihologice diferitelor numere. Analizand vibratiile si energiile anumitor numere, practicantii numerologiei pot obtine informatii despre punctele forte, slabiciunile si destinul unei persoane.

Una dintre componentele esentiale ale matricei numerologice este calculul numerologic, care implica reducerea numerelor la o singura cifra (sau un numar principal) pentru a dezvalui adevarata lor esenta. De exemplu, daca v-ati nascut pe 1 ianuarie 1990, data nasterii dvs. poate fi redusa la numarul 3 (1+1+1+9+9+0=21 si 2+1=3). In mod similar, literele numelui tau pot fi convertite in numere folosind o diagrama numerica si apoi adunate pentru a obtine numarul sufletului tau, numarul expresiei si alti indicatori numerologici.

Deci, ce ne poate spune numerologia despre noi insine si despre viata noastra? I ...

CITESTE TOT

Forme de extaz ce apar in timpul rugaciunii inimii

In isihasm, diferite forme de extaz sau trairi mistice insotesc deseori rugaciunea inimii. Ele apar in urma practicii spirituale in diverse grade de intensitate. Uneori extazul este insotit de viziuni - acele rapiri extatice la cer unde sunt descoperite tainele cerului.

Cum descrie spre exemplu parintele Cleopa: "de multe ori apare o lumina cu ajutorul careia acela (isihastul) vede inlauntrul sau o luminare care il straluceste ca soarele si care izvoreste din inima. Atunci in imina au loc si alte taine dar nu pot sa le descriu. Atunci omul se indumnezeieste cu totul din aceaste miscare dunezeiasca dincolo de ceea ce este material si simtit si se vede plin de o negraita bucurie asemenea cu unul care este beat. Si dupa aceasta mintea este rapite de o vedere dumnezeiasca si vede taine infricosatoare despre care nu pot verbi amanuntit. Vede mintea dunmezeiesti vederi, bucuria dreptilor si frumusetile raiului. Si mai presus de minte vede in cer taine infricosate si preaslavite."

!ad!

Dar mai presus de aceasta isiahastrul nu se ataseaza de vederiel tainelor dumnezeiesti. Transcendenta starea dincolo de orice stare de orice forma si orice obiect, aceasta este adevarata rugaciune. Cel mai profind extaz mistic in care corpul fiyic ramane intr-o stare cataleptica. Aici dumnezeirea apare in plinatatea ei ca fiind "cauza unica a tuturor si mai presus de oric ...

CITESTE TOT

Confluente spirituale intre mai multe religii si cai spirituale

In problema abordarii isihasmului a practicilor precum si a scopului ultim putem spune ca acestea se regasesc in mai multe religii cu dimensiuni ascetice precum budismul tibetan, ramurile ortodoxe de yoga ori meditatie transcedentala: zen ori sufism etc. toate aceste cai pun accentul pe controlul mintii pe orprirea gandurilor focalizarea atentiei prin rostirea numelor divine si extazul ultim transcendent. 

Partea practica: "aplecandu-ti barbia in piept, indreptandu-ti ochiul trupuil impreuna cu mintea ta spre mijlocul pantecului tau, retine aerul care intra pe nas…" - aceasta tehnica data de Simeon Noul Teolog este practicata de ascetii yoghini din Himalaya de mii de ani pe care ei o numesc Jalandara Banda.

"…in vreme ce te apleci cu incordare ca sa simti durerea vie in piept, umeri si in ceafa, impimge mintea in inima si tine-o acolo…stapaneste-ti miscarea plamanilor…" Grigore Sinaitul. Aceasta aplecare in fata yoghini din India sau Tibet o numesc Shakti Mudra iar in combinatie cu cea de mai sus, Jalandara Banda, de asemenea devine o tehnica secreta avansata de yoga. Toate aceste traditii spirituale de mai us folosesc controlul respiratiei - Pranayama - tocmai pentru a controla procesele mintii. 

!ad!

De asemenea, in "Yoga integrala" a lui Sri Aurobindo, principala practica este coborarea mintii in inima ...

CITESTE TOT

Mai multe articole:

img/articole/small-Mahomed-profetul.jpg
img/articole/small-Tibetul-sacru.jpg
img/articole/small-Meniul-care-previne-imbatranirea.jpg
img/articole/small-Ciclurile-somnului.jpg
img/articole/small-Piramidele.jpg
img/articole/small-Retete-ovo-lacto.jpg
img/articole/small-Magnetoterapia.jpg
img/articole/small-Tarotul.jpg
img/articole/small-Profetii.jpg
img/articole/small-Crestinismul-ezoteric.jpg
img/articole/small-Sama---calea-practica.JPG
img/articole/small-Liniile-palmei.jpeg
img/articole/small-Concentrarea-si-focalizarea.jpg
img/articole/small-Kundalini.jpg
img/articole/small-Demetra.jpg
img/articole/small-Alimentatia-sanatoasa.jpg
img/articole/small-Consultanta.jpg
img/articole/small-Planetele.jpg
img/articole/small-Lemuria.jpg
img/articole/small-Stalpnicii.jpg